Thursday, February 28, 2019

δράκουλα

Οι προτάσεις του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου για ενδεχόμενη μηνιαία αναβολή της συμπεφωνημένης ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών και για κοινή σύσκεψη των υποψηφίων έχει διχάσει τους διεκδικητές, με την Φώφη Γεννηματά ειδικά να λέει ένα ξεκάθαρο «όχι» και στις δύο προτάσεις. Τη διαφωνία του, αφήνοντας μάλιστα αιχμές κατά του κ. Αλιβιζάτου, εξέφρασε και ο Απόστολος Πόντας. Υπέρ της αναβολής είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, οι Γιώργος Καμίνης και ο Γιάννης Μανιάτης, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι οι υποψήφιοι πρέπει να στηρίξουν τον κ. Αλιβιζάτο.


Ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής πρότεινε να πραγματοποιηθεί κοινή σύσκεψη των υποψηφίων ενώ παράλληλα έριξε στο τραπέζι την πρόταση για μετάθεση κατά έναν μήνα των εκλογών. Υπενθυμίζεται ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών έχει οριστεί για τις 5 Νοεμβρίου και ο δεύτερος για τις 12 Νοεμβρίου. Αφορμή, η εμπλοκή που σημειώθηκε μετά την άρνηση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας να αναλάβουν τη διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.


Ηχηρό «όχι» από την Φώφη


Η αντίδραση της Φώφης Γεννηματά στην πρόταση του Νίκου Αλιβιζάτου ήταν έντονή και κάθετη. «Δεν συντρέχει λόγος καθυστέρησης των εκλογών» είπε, ενώ απέρριψε το ενδεχόμενο σύσκεψης όλων των υποψηφίων, δηλώνοντας έκπληκτη για τη δημοσιότητα που έχει λάβει το ζήτημα.


«Δεν τεκμηριώνεται από πουθενά η ανάγκη αναβολής των εκλογών. Αντίθετα, πολιτικά η παράταση της εσωστρέφειας δημιουργεί κινδύνους», ανέφερε η κ. Γεννηματά και ζήτησε την άμεση σύγκληση της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας για να ενημερωθεί για τα αποτελέσματα των μέχρι τώρα ενεργειών και πρωτοβουλιών και να διερευνηθούν οι πρόσφορες και αναγκαίες λύσεις.


Παράλληλα η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έδωσε διορία έως την Τρίτη στον Νίκο Αλιβιζάτο ώστε να προτείνει λύση για την έγκαιρη διεξαγωγή των εκλογών και τον επέπληξε διότι επανέφερε το ζήτημα της ψηφοφορίας από απόσταση που χαρακτηρίστηκε μη υλοποιήσιμο και από τις τρεις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.


1234


(Πηγή: EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)


Διαφωνίες και αιχμές του Απόστολου Πόντα


Και ο Απόστολος Πόντας εξέφρασε τη διαφωνία του με τις προτάσεις που διατύπωσε ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής και άφησε αιχμές λέγοντας ότι «το μόνο θεσμικό όργανο για τη λήψη αποφάσεων σας περί του τρόπου διεξαγωγής των εκλογών και της διευκρίνησης του πρωτοκόλλου της διαδικασίας είναι η Επιτροπή σας και μόνον αυτή. Δεν νομιμοποιείται εξ ουδενός γεγονότος ή εντολής να λειτουργήσει ή να υπάρξει όργανο υποψηφίων».


Ο κ. Πόντας ξεκαθάρισε ότι δεν θα παραστεί στη σύγκληση κανενός άτυπου οργάνου υποψηφίων, καθώς, όπως ανέφερε, «κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο προς την κανονικότητα και αλλότριο προς τη βούληση μου να παραμείνω πιστός και ακόλουθος ως προς τους εταίρους μου στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ως προς τις αποφάσεις του πρόσφατου Συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».


Επίσης, προέτρεψε τον κ. Αλιβιζάτο να απευθυνθεί στους παρόχους-εργολάβους υποστήριξης της ηλεκτρονικής αρχειακής υποδομής των εκλογών και να συγκαλέσει αύριο την Επιτροπή για να λάβει οριστικές και αμετάκλητες αποφάσεις σχετικά με τον οδικό χάρτη της διαδικασίας εκλογής προέδρου.


Τέλος τόνισε πως δεν είναι σύμφωνος με οποιαδήποτε χρονική παράταση των εκλογών πέραν της 5ης Νοεμβρίου 2017.



Οι υπόλοιποι λένε «ναι»




δράκουλα
δράκουλα
δικαιολογητικα για επανεκδοση διπλωματος οδηγησης λογω απωλειας
πως να προγραμματίσω σε android
https://mfiulifk.blogspot.com/2019/05/blog-post_58.html
https://dfvfaawk.blogspot.com/2019/01/blog-post_90.html

No comments:

Post a Comment