Monday, April 8, 2019

μπανσκο βουλγαρια χιονι

μπανσκο βουλγαρια χιονι

Τα τελευταία χρόνια, η εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης (Artificial Intelligence – A. I.) είναι ορατή σε πολλές πλευρές της καθημερινότητάς μας. «Η τεχνητή νοημοσύνη γίνεται πανταχού παρούσα νοημοσύνη, με την ικανότητα να βλέπει, να ακούει, να μιλά, να μυρίζει, να νιώθει, να αντιλαμβάνεται χειρονομίες, να διασυνδέεται με το μυαλό και το όνειρό μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η επιστημονική σύμβουλος του «ΔΙΚΤΥΟΥ», Εύη Χατζηανδρέου. Η ρομποτική και η ανάλυση μεγάλων βάσεων δεδομένων (big data) είναι οι δύο κατεξοχήν τομείς στους οποίους έχει βρει ήδη εφαρμογή η Τεχνητή Νοημοσύνη στον τομέα της Υγείας. Ωστόσο, η Υγεία δεν πρωταγωνιστεί στις επενδύσεις που γίνονται παγκοσμίως στην Τεχνητή Νοημοσύνη, παρόλο που θα μπορούσε να έχει ηγετικό ρόλο. «Δεν πρέπει να αντισταθούμε σε αυτήν, αλλά να την αγκαλιάσουμε» τόνισε ανοίγοντας τις εργασίας του συνεδρίου, ο consultant editor του Economist, John Andrews.


μπανσκο βουλγαρια χιονι

Η Κομισιόν και το παράδειγμα της Ν. Κορέας


Την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, των μεγάλων δεδομένων και των υπολογιστικών υψηλής απόδοσης στην υγεία και την περίθαλψη, εξασφαλίζοντας παράλληλα την κατάλληλη προστασία δεδομένων και την ασφάλεια, ανέπτυξε ο επικεφαλής του προγράμματος της Μονάδας Ηλεκτρονικής Υγείας, Ευημερίας και Γήρανσης της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Costica Dumbrava. Ο κ. Dumbrava επεσήμανε ότι η Επιτροπή υποστηρίζει την υιοθέτηση διαλειτουργικών ηλεκτρονικών αρχείων υγείας. Ο ίδιος παρατήρησε ότι - παρά τη μεγάλη δυναμική τους - η διείσδυση ψηφιακών λύσεων στην υγεία παραμένει αργή και ποικίλλει στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πάντως, υπογράμμισε ότι η Ένωση επενδύει ουσιαστικά στην έρευνα τεχνητής νοημοσύνης και σε δράσεις καινοτομίας μέσω του προγράμματος Horizon 2020.


Στη Νότια Κορέα, όμως, η υιοθέτησης της Τεχνητής Νοημοσύνης προχώρησε με ταχείς ρυθμούς σε διάφορους τομείς της παραγωγής και της έρευνας, παρά τις αρχικές επιφυλάξεις της κορεατικής κυβέρνησης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, η αγορά Τεχνητής Νοημοσύνης στην ασιατική χώρα θα αγγίξει τα 2 δισ. δολάρια έως το 2023, με αυξανόμενη τάση. Ο επικεφαλής επιχειρηματικής ανάπτυξης της Vuno Κορέας Hugh Cho, αναφερόμενος ειδικότερα στην Υγεία, δήλωσε ότι οι εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να λύσουν μια σειρά από προβλήματα, όπως η έλλειψη γιατρών, η εσφαλμένη διάγνωση, τα αναποτελεσματικά συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κ. ά.). «Προλαμβάνοντας παθολογίες, αποτρέπουμε τις επιδημίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.


https://vstlxiuq.blogspot.com/2019/05/blog-post_79.html

https://kdlbsywv.blogspot.com/2019/03/blog-post_34.html

συγκροτημένο άτομο

Ο ΕΟΠΥΥ στα… βήματα του NHS


Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) είναι ο μεγαλύτερος πάροχος υπηρεσιών υγείας στον κόσμο, έχοντας την ευθύνη για 53 εκατομμύρια ανθρώπους και πραγματοποιώντας 15 εκατομμύρια διαγνώσεις τον χρόνο. Η χρήση νέων ψηφιακών τεχνολογιών έκανε το σύστημα 14 φορές πιο γρήγορο από το προηγούμενο και παράλληλα επιτεύχθηκε μεγάλη εξοικονόμηση πόρων. «Πιο φθηνά, πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ακρίβεια στις διαγνώσεις» είναι το σύνθημα που περιγράφει το νέο ψηφιακό NHS, όπως τόνισε ο Hutan Ashrafian (Ανώτερος επιστημονικός σύμβουλος, Institute of Global Health Innovation, Imperial College London). Σκοπός είναι να μετασχηματιστεί όλο το τοπίο της περίθαλψης, μέσω των δυνατοτήτων που δίνει η τεχνολογία.


Ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Πληροφορικής του ΕΟΠΥΥ, Γιώργος Αγγούρης, παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο ψηφιακού μετασχηματισμού του ΕΟΠΥΥ, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Μάλιστα, βρίσκεται ήδη σε λειτουργία το νέο Κέντρο Δεδομένων του ΕΟΠΥΥ, το οποίο ενοποιεί ψηφιακά όλες τις υπηρεσίες του Οργανισμού, με στόχο μελλοντικά όλες οι συναλλαγές με τους ασφαλισμένους να γίνονται ηλεκτρονικά. Οι βασικοί πυλώνες στους οποίους βασίστηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι:



  • Μεταρρύθμιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την εφαρμογή του σχεδίου

  • Επανασχεδιασμός υφιστάμενων διαδικασιών και βελτιστοποίηση παραδοσιακών μεθόδων

  • Αποφάσεις με οδηγό τα δεδομένα, βάσει της στατιστικής και της πληροφορικής

  • Αξιοποίηση των μεγάλων δεδομένων στην υγειονομική περίθαλψη, με τη χρήση της μηχανικής μάθησης και τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης

  • Επένδυση σε προηγμένες λύσεις ΙΤ και επανασχεδιασμό υποδομών

  • Εκπαίδευση εργαζομένων σε νέες διαδικασίες.


Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Αγγούρης μίλησε για επιτεύγματα όπως οι ενισχυμένες δυνατότητες ελέγχου, ο αναβαθμισμένος εντοπισμός απάτης, ο εξορθολογισμός εξόδων υγειονομικής περίθαλψης και η εξοικονόμηση πόρων.


Η ασφαλιστική αγορά


Στην προσπάθεια επέκτασης των ποιοτικών χρόνων ζωής μετά τη συνταξιοδότηση αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της INTERAMERICAN, Γιάννης Καντώρος. Το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται, αλλά αυτό συνεπάγεται επίσης μεγάλο οικονομικό κόστος. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με ένα εκρηκτικό μείγμα, αφ’ ενός διότι βρίσκεται δημογραφικά σε χειρότερη θέση από πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης και αφ’ ετέρου διότι τα δημόσια οικονομικά είναι περιορισμένα, υποστήριξε. Σε αυτό το σημείο έρχεται η ιδιωτική ασφάλιση να δράσει συμπληρωματικά, αντιμετωπίζοντας ωστόσο κατά τον κ. Καντώρο, μια σειρά από προκλήσεις, σχετικές με την κερδοφορία, το ρυθμιστικό πλαίσιο, το πώς ανταποκρίνεται στις αλλαγές αλλά και το πώς συνεργάζεται με τους πελάτες της, που είναι πλέον πολίτες ενός ψηφιακού κόσμου. Για να υπάρξει ικανοποιητική πρόσβαση των πολιτών, χρειάζεται συνεργασία δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, εκτίμησε ο κ. Καντώρος, προσθέτοντας ότι αυτό δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο.


Σε δύο βασικές όψεις που προκύπτουν από τη σχέση της τεχνολογίας και της Τεχνητής Νοημοσύνης με την Υγεία και την ασφαλιστική αγορά αναφέρθηκε ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Ασφαλιστικής, Χριστόφορος Σαρδελής.




τι να ντυθω τις αποκριες στο σχολειο

No comments:

Post a Comment