Tuesday, January 29, 2019

αλατι πιπερι σκαλα ωρωπου

ελαιολαδο αστρον μεσσηνιας
αλατι πιπερι σκαλα ωρωπου

Η ελληνική πλευρά επιδιώκει να υπάρξει συνολική λύση που θα επαναθεμελιώσει τις σχέσεις των δύο χωρών.


Ο πρωθυπουργός της FYROM ακολουθώντας κατά πόδας τον ενδυματολογικό κώδικα του Έλληνα πρωθυπουργού, δήλωσε πρόθυμος να αποκηρύξει τα στοιχεία αλυτρωτισμού, ανακοινώνοντας πως θα μετονομαστούν τόσο το αεροδρόμιο της χώρας, όσο και κεντρική λεωφόρος, προκαλώντας το σχόλιο του Έλληνα πρωθυπουργού, «ας διαβούμε αυτή τη λεωφόρο Φιλίας».


Ωστόσο είναι προφανές πως η ελληνική πλευρά, παρότι διαπιστώνει πως πρόκειται για κινήσεις καλής θέλησης – σε συνδυασμό με την απομάκρυνση του σκοπιανού διαπραγματευτή – δεν πρόκειται να αρκεστεί μόνο σε αυτές. Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για εμπράγματες εγγυήσεις ότι «δεν θα αφήσουμε κανένα ανοικτό παράθυρο ώστε να δημιουργηθούν εκ νέου παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον».


https://vhovqwqr.blogspot.com/2019/04/blog-post_69.html

Από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός, ως αντίστοιχη κίνηση καλής θέλησης, ανακοίνωσε ότι η χώρα μας θα κυρώσει τη δεύτερη φάση της διασύνδεσης της γειτονικής χώρας με το Ευρωκοινοβούλιο.


https://owechqdj.blogspot.com/2019/01/blog-post_22.html

Ο στόχος για μια νέα ώθηση στις διαπραγματεύσεις σε μεγάλο βαθμό επιτεύχθηκε χθες και ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι λύση μπορεί να υπάρξει μόνο εφόσον πρόκειται για σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων. Το «έναντι όλων» προφανώς περιλαμβάνει και την ίδια τη γείτονα. Κατά πληροφορίες, ο κ. Ζάεφ ανέφερε ότι στο παρελθόν ελληνικές κυβερνήσεις είχαν δεχθεί την ονομασία «Μακεδονία-Σκόπια», όπως και ότι είχαν δεχθεί ελληνικές κυβερνήσεις στο παρελθόν και διπλή χρήση, δηλαδή άλλη στο εσωτερικό και άλλη στο εξωτερικό. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Ζάεφ κατανόησε ότι το «Μακεδονία-Σκόπια» δεν μπορεί να αποτελεί λύση και συμφώνησε να προχωρήσει η συζήτηση σε μια νέα βάση.


Σε αυτή τη συζήτηση, για το «έναντι όλων», ο κ. Τσίπρας επέμεινε στο θέμα του Συντάγματος, με τον κ. Ζάεφ να αναφέρει ότι είναι ένα θέμα που προσπαθεί να το διαχειριστεί αλλά είναι ένα πολύ δύσκολο θέμα. Σε σχέση με αυτό η συζήτηση θα συνεχιστεί. «Πες την αλήθεια στον λαό σου, όπως έκανα εγώ και δεν θα χάσεις», παρότρυνε ο Αλέξης Τσίπρας τον Ζόραν Ζάεφ, κατά τις ίδιες πληροφορίες.

Συνοψίζοντας τη θέση της Αθήνας ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε στη συνάντηση: Πρώτα συζητάμε και καταλήγουμε στη σύνθετη ονομασία που θα ισχύει έναντι όλων και αίρεται κάθε υπόνοια αλυτρωτισμού και στη συνέχεια προχωράμε σε πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και στις ενταξιακές διαδικασίες για την ΕΕ.

«Είμαστε η πρώτη κυβέρνηση κατά τη θητεία της οποίας τα μνημεία αλυτρωτισμού μειώνονται αντί να αυξάνονται», υπογραμμίζουν πηγές της κυβέρνησης.


Κατά τη συνάντηση περίπου δύο ωρών (δυόμιση μαζί με τους ΥΠΕΞ), οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν υπό την εποπτεία τους τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται υπό τον ΟΗΕ.


Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μάθιου Νίμιτς θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 30 Ιανουαρίου και την επομένη, στις 31 Ιανουαρίου, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στα Σκόπια.



αλατι πιπερι σκαλα ωρωπου
ελια στηθος

No comments:

Post a Comment